Kucharz, cukiernik – zawody przyszłości

kucharz, cukiernik

Każdy zna się na medycynie, prawie i właśnie kuchni, ale… dobrego kucharza i cukiernika nie tak łatwo znaleźć. Są to zawody deficytowe, poszukiwane na rynku pracy. Sztuka kulinarna wraca do łask, a wraz z nią rośnie ranga zawodu. Rośnie świadomość wśród ludzi, jak ważne jest zdrowe odżywianie, ważny jest smak, wartość odżywcza i wygląd potraw.

Bezpłatny, kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie kucharz lub cukiernik wyposaży Cię w umiejętności i dyplom uznawany w Polsce i w UE. Warunkiem przyjęcia na kurs jest ukończone 18 lat i zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do nauki w zawodzie. Nie ma znaczenia dotychczasowy poziom wykształcenia.

Na kursie TG.07. sporządzanie potraw i napojów można nauczyć się sporządzać potrawy z mięs i ryb, potrawy jarskie, zupy, sosy, zakąski, desery, ciasta, napoje oraz potrawy z wybranych kuchni regionalnych.

Na kursie TG.04. produkcja wyrobów cukierniczych będziesz sporządzał różnego rodzaju ciasta, wyroby ciastkarskie, torty, mazurki, bankietówki, trwałe wyroby cukiernicze, lody, będziesz uczył się też sztuki dekorowania wyrobów cukierniczych.
Zainteresowani mogą nauczyć się też sztuki carvingu.

Zajęcia obywają się co tydzień w weekendy w nowoczesnej pracowni gastronomicznej.
Kursy TG.04 i TG.07 rozpoczynają się 28.09.2019 a zakończą się 6.12.2020 roku.

Rekrutacja trwa!